Fagottini med kantarellsås

Ingredienser (för två personer)

Ett paket Fagottini (se ovan)
2 skivor bacon (kan uteslutas för vegetarisk variant)
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Kantareller efter behag. Vi använde två påsar från frysen men det går säkert bra med 1-2 burkar med kantareller eller i nödfall skogschampinjoner, champinjoner eller någon annan svamp
3 dl grädde
1/2 svampbuljongtärning
Parmesanost, en näve
Färsk timjan, färsk persilja och eventuellt färsk basilika
Havssalt och peppar
Smör och olivolja

Så här gör du:

Ta fram en stor stekpanna. Lägg i en stor klick smör och häll även i olivolja. Fräs kantarellerna, så att vattnet försvinner. Häll ner hackad schalottenlök (och bacon) och rör runt. Rör sedan ner hackad vitlök. Rör runt. Tillsätt därefter 1/2 svampbuljongtärning och hackad timjan, persilja (och eventuellt basilika). Häll i grädden. Låt koka ihop.

Under tiden, koka upp pastavatten. Pastan ska koka max 3-4 minuter. Häll av vattnet och lägg "fagottinisarna" i stekpannan med såsen. Tillsätt havssalt, mal ner svartpeppar och riven parmesan. Rör om, så att all pasta får "gotta in sig" i såsen. Färdigt!
-
Ett glas Amarone därtill och den du bjuder på middag kommer att tro att du är en mästerkock!

Inga kommentarer: